Aanmeldingsprocedure

Misschien via mond op mond reclame, of doordat u via onze website in contact wilt komen met ons. Wanneer u het contactformulier heeft ingevuld proberen wij binnen 24 uur te reageren. Wij zullen gezamenlijk een afspraak inplannen voor een rondleiding. In deze rondleiding laten wij het Kindcentrum uitgebreid zien, maakt u kennis met onze medewerkers en is er uitgebreid de tijd voor het stellen van vragen. De rondleiding wordt gedaan door Diana Tebbenhof. (eigenaar).

Na de rondleiding en de koffie/ thee krijgt u een pakketje mee naar huis om nog eens alles rustig door te nemen voordat u beslist of u uw kostbaarst bezit bij Kindercentrum Kruimeltje brengt. Mocht u overtuigd zijn van onze kindercentrum en deelt u onze visie lever dan het aanmeldingsformulier bij ons in.

Plaatsingsprocedure

Na de aanmelding maken wij een nieuwe afspraak met u, voor een plaatsingsgesprek. Dit gesprek zal ook verzorgt worden door Diana Tebbenhof. Tevens zal ook de mentor van uw kindje erbij aanwezig zijn, samen met u maken we afspraken omtrent het verzorgen van uw kind/ kinderen en bespreken we welk type contract u bij ons wenst af te nemen. Alle afspraken  zowel omtrent de verzorging als omtrent het contract worden vastgelegd op papier en worden door beide partijen ondertekend.

Gewenningsperiode

Bij Kindercentrum Kruimeltje is veel bespreekbaar ten aanzien van het wennen. Het meest belangrijke is dat ouder(s) en kind zich welkom voelen.In het begin moeten alle partijen aan elkaar wennen. Het wennen kan bestaan uit een paar uurtjes proefdraaien of gelijk een hele dag. Dit hangt af van de behoeftes van zowel de ouder(s), het kind, evenals van het kindercentrum. Ouders hebben recht op twee wendagen. Tijdens deze wendagen staat kennismaken met de groep en de dag structuur voorop. Maar nog belangrijker is dat het kind zich veilig en vertrouwd gaat voelen op de opvang. Wij proberen bij het wennen dan ook gelijk het contact tussen de mentor en het kind tot stand te brengen.

Na ongeveer twee maanden volgt er een kort evaluatiegesprek.
Er wordt besproken hoe de opvang verloopt, of ouder(s) en kind tevreden zijn, of er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden etc.

Tussen evaluatiegesprekken

Vanuit de doelstelling volgt dat de begeleiding bij kindercentrum Kruimeltje voor het grootste deel bepaald wordt door de individuele behoefte van het kind. Elk kind wordt dan ook individueel begeleid en geobserveerd om de ontwikkeling goed te kunnen volgen. 

Aan de hand van deze observaties wordt er een afspraak gemaakt tussen mentor en ouder voor een evaluatiegesprek. Dit gebeurt een keer per jaar, maar mocht er tussentijds behoefte aan zijn, dan wordt er tussentijds een gesprek gepland.

Evaluatiegesprek bij beëindiging

Wanneer de opvang wordt beëindigd wordt de mogelijkheid aangeboden voor een laatste evaluatiegesprek. Hierin wordt besproken hoe de opvang ervaren is en er wordt voor de laatste keer stil gestaan bij de persoonlijke ontwikkeling van het kind wat gezien is tijdens de opvang periode.

Overdracht basisschool/ andere BSO/KDV

 Alle opgedane informatie over de ontwikkeling van het kind worden vastgelegd in het plaatsingsformulier en evaluatie formulier.
Ouders van kinderen die de opvang verlaten krijgen deze formulieren mee om des gevraagd te overhandigen aan de nieuwe opvang locatie of basisschool.
Tevens is er voor kinderen die vier jaar zijn en doorstromen naar de basisschool een apart overdracht formulier wat afgegeven kan worden bij de betreffende basisschool.

Alle  aanwezige formulieren zijn tijdens contact momenten/ evaluatie gesprekken met de ouders ingevuld en door hen ondertekend.

 

 

 


Home

Kindercentrum kruimeltje te Delfzijl, met oog voor de natuur. Kleinschalig en persoonlijk. Betaalbaar voor elke beurs.

Contact

 • Kindercentrum Kruimeltje
  Nieuweweg 14
  9934RC Delfzijl

 • Telefoonnummer: 05 96 56 85 00
  Bij geen gehoor: 06 29 49 07 74

 • E-mail:
  info@kindercentrumkruimeltje.nl

Openingstijden

Ma 07:00 - 18:00 uur
Di 07:00 - 18:00 uur
Wo 07:00 - 18:00 uur
Do 07:00 - 18:00 uur
Vr 07:00 - 18:00 uur
Za gesloten
Zo gesloten

Willekeurige foto's

Wij zijn aangesloten bij:

boink kinderopvang

Wij leiden vakmensen op | Erkend leerbedrijf