Bewust van de natuur

Bij kindercentrum Kruimeltje zijn wij ons bewust van de natuur waarin wij leven. Zo spelen wij elke dag buiten ook in de regen. In contact met de natuur lijkt de ontwikkeling bij kinderen bijna vanzelf te gaan. Wanneer er water, zand of ander natuurlijk materiaal aanwezig is zullen kinderen zich niet gauw vervelen. Wij zullen dan ook in weer en wind buiten te vinden zijn daar waar we door alle natuurlijke elementen omgeven zijn.

Kinderen laten ervaren wat de natuur ons geeft is daar een belangrijk onderdeel van. Door het zelf uitzaaien van groente plantjes en de buitenruimte inrichten met vruchtbomen, struiken en verschillende natuurlijke materialen is daar een voorbeeld van. Ook het knuffelen en verzorgen van de aanwezige dieren en op ontdekkingstocht gaan in de tuin horen daar bij.

Huisdieren

Huisdieren leren kinderen te zorgen voor dieren, op de bovenverdieping bij BSO Kruimelaars staat het huis van onze Hamster.  Beneden bij stamgroep Kruimeltjes staat ons aquarium waar de goudvissen Henk en Sjakie in wonen. De aanwezige dieren verzorgen we samen met de kinderen als onderdeel van ons dagritme.

Ook is er af en toe een hond aanwezig, (de kinderen komen alleen in contact met de dieren wanneer zij begeleid worden door een volwassene).

Maar we zoeken de dieren ook regelmatig op b.v. met een wandeling naar het Wilhelmina Park, waar we naar de cavia's, kippen en geitjes kijken. Of de oudste kinderen maken een ritje op Alex de pony van het park.

 

Kindercentrum Kruimeltje neemt de kinderen mee door de seizoenen om zo het contact met de natuur te vergroten. Wij hebben in onze entree een seizoenboom waarmee we de kenmerken van de seizoenen uitbeelden, veelal met natuurlijke materialen. 

Wij gaan met respect om met onze omgeving en proberen zoveel mogelijk te recyclen en kiezen bij de aanschaf van nieuwe materialen voor tweedehands of duurzaam geproduceerde producten. 

Home

Kindercentrum kruimeltje te Delfzijl, met oog voor de natuur. Kleinschalig en persoonlijk. Betaalbaar voor elke beurs.

Contact

 • Kindercentrum Kruimeltje
  Noordersingel 1
  9934AK Delfzijl

 • Telefoonnummer: 05 96 56 85 00
  Bij geen gehoor: 06 29 49 07 74

 • E-mail:
  info@kindercentrumkruimeltje.nl

Openingstijden

Ma 06:30 - 18:30 uur
Di 06:30 - 18:30 uur
Wo 06:30 - 18:30 uur
Do 06:30 - 18:30 uur
Vr 06:30 - 18:30 uur
Za gesloten
Zo gesloten

Willekeurige foto's

Wij zijn aangesloten bij:

boink kinderopvang

Wij leiden vakmensen op | Erkend leerbedrijf