Bewust van de natuur

Bij kindercentrum Kruimeltje zijn wij ons bewust van de natuur waarin wij leven. Zo spelen wij elke dag buiten ook in de regen. In contact met de natuur lijkt de ontwikkeling bij kinderen bijna vanzelf te gaan. Wanneer er water, zand of ander natuurlijk materiaal aanwezig is zullen kinderen zich niet gauw vervelen. Wij zullen dan ook in weer en wind buiten te vinden zijn daar waar we door alle natuurlijke elementen omgeven zijn.

Kinderen laten ervaren wat de natuur ons geeft is daar een belangrijk onderdeel van. Door het zelf uitzaaien van groente plantjes en de buitenruimte inrichten met vruchtbomen, struiken en verschillende natuurlijke materialen is daar een voorbeeld van. Ook het knuffelen en verzorgen van de aanwezige dieren en op ontdekkingstocht gaan in de tuin horen daar bij.

Huisdieren

Huisdieren leren kinderen te zorgen voor dieren, zo lopen er af en toe twee honden rond, (de kinderen komen alleen in contact met de dieren wanneer zij begeleid worden door een volwassene). Kindercentrum Kruimeltje neemt de kinderen mee door de seizoenen om zo het contact met de natuur te vergroten. Wij hebben een seizoentafel waarop de kenmerken van de seizoenen worden uitgebeeld, veelal met natuurlijke materialen. 

Wij gaan met respect om met onze omgeving en proberen zoveel mogelijk te recyclen. We gebruiken groene stroom en kiezen bij de aanschaf van nieuwe materialen voor tweedehands of duurzaam geproduceerde producten. 

Wij proberen zoveel mogelijk biologische producten aan te schaffen met zo min mogelijk toevoegingen.

Home

Kindercentrum kruimeltje te Delfzijl, met oog voor de natuur. Kleinschalig en persoonlijk. Betaalbaar voor elke beurs.

Contact

 • Kindercentrum Kruimeltje
  Nieuweweg 14
  9934RC Delfzijl

 • Telefoonnummer: 05 96 56 85 00
  Bij geen gehoor: 06 29 49 07 74

 • E-mail:
  info@kindercentrumkruimeltje.nl

Openingstijden

Ma 07:00 - 18:00 uur
Di 07:00 - 18:00 uur
Wo 07:00 - 18:00 uur
Do 07:00 - 18:00 uur
Vr 07:00 - 18:00 uur
Za gesloten
Zo gesloten

Willekeurige foto's

Wij zijn aangesloten bij:

boink kinderopvang

Wij leiden vakmensen op | Erkend leerbedrijf