Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

door de seizoenen heen

op ontdekkingstocht in de natuur

Kindercentrum Kruimeltje is zich bewust van de waarde van de natuur en de effecten die contact met de natuur kan hebben op de ontwikkeling van kinderen. Daarom zijn de kinderen bij ons dagelijks buiten te vinden, ook wanneer het regent. De natuur biedt veel mogelijkheden voor leuke en uitdagende activiteiten, zoals spelen met water, zand en andere natuurlijke materialen.

Kindercentrum Kruimeltje wil de kinderen ook in contact brengen met de natuur en de seizoenen. In onze entree hebben we een seizoensboom waarmee we de kenmerken van de seizoenen uitbeelden, vaak met natuurlijke materialen.
Wij leren de kinderen met respect om te gaan met onze omgeving, door b.v. vuilnis te verzamelen in de vorm van schatzoeken of door niet onnodig planten en/of dieren uit de natuur weg te nemen.
Daarnaast proberen we zo veel mogelijk te recyclen en kiezen bij de aanschaf van nieuwe materialen voor tweedehands of duurzaam geproduceerde producten.

 

Ervaren wat de natuur ons te bieden heeft

Om de kinderen te laten ervaren wat de natuur ons te bieden heeft gaan we met de kinderen dagelijks naar buiten.

De kinderen helpen bij het zelf uitzaaien van groente plantjes en het verzorgen van de aanwezige planten en dieren.
We gaan ook regelmatig op ontdekkingstocht in de omgeving.

Op deze manier willen we de kinderen een respectvolle en verantwoorde houding ten opzichte van de natuur bijbrengen.

 

Huisdieren

Bij kindercentrum Kruimeltje leren kinderen om voor dieren te zorgen. Bij Kruimelaars 1 hebben we een aquarium waar goudvissen Henk en Sjakie in wonen. Wij verzorgen de dieren samen met de kinderen als onderdeel van ons dagritme.
Soms is onze huishond ook aanwezig, en verblijft bij ons op kantoor.
Onze huisregel is; de kinderen komen alleen in contact met de dieren wanneer ze begeleid worden door een volwassene.
We bezoeken ook regelmatig het Wilhelmina Park, waar we naar de cavia's, kippen en geitjes kijken. De oudste kinderen maken daar soms een ritje op pony Alex.