Dagopvang

Kindercentrum Kruimeltje biedt zowel dagopvang van 0 t/m 4 jaar aan als buitenschoolse opvang van 4 t/m 12 jaar. Kindercentrum Kruimeltje heeft 16 kindplaatsen in de dagopvang en 19 kindplaatsen buitenschoolse opvang. Wij hebben de volgende stamgroepen:

1 stamgroep van 0 t/m 1 jaar maximaal 9 kinderen (de eetkamer)
1 stamgroep van 1 t/m 3 jaar maximaal 7 kinderen (de huiskamer)
Samen ook wel KDV
1 stamgroep van 4 t/m 12 jaar maximaal 19 kindplaatsen  (Bovenverdieping)
Ook wel BSO

Er zijn kinderen met een flexibel rooster (wisselend in dag en tijd) en er zijn kinderen met een vast rooster (vaste dag en tijd). Dat betekent dat de groep wisselend is van samenstelling. Het ene moment zullen er wat meer jongere kinderen aanwezig zijn en tijdens b.v. de schoolvakanties zullen er wat meer oudere kinderen aanwezig zijn. De leeftijden en het aantal kinderen kunnen dus per dagdeel variëren. De KDV stamgroepen maken gebruik van de beneden ruimtes (huiskamer, eetkamer en slaapkamer) en BSO maakt gebruik van de boven ruimtes (huiskamer, chill kamer en rustige kamer. Bij het opstarten en afronden van de opvangdagen bevinden wij ons in de eetkamer op de beneden verdieping.

Samenstelling van de groep

Tot 16 aanwezige kinderen tegelijkertijd wordt de groep samengevoegd zodat jong en oud zoveel mogelijk samen kunnen spelen. Afhankelijk van de samenstelling van de groep maken wij gebruik van de aanwezige ruimtes. Om echter de rust en veiligheid voor alle kinderen te kunnen waarborgen werken wij bij een groepsgrootte van 16 kinderen of meer vanuit onze stamgroepen. Dat betekent; KDV stamgroep 1 en 2 max. 16 kinderen verdeeld over de beneden ruimtes en BSO; max 19 kinderen verdeeld over de boven ruimtes. Wij hanteren daarbij wel een open deuren beleid mocht er een peuter van 3 jaar willen spelen met een kleuter in de BSO-ruimte is dat in overleg mogelijk. Omdat de kinderen gebruik maken van 2 stamgroep ruimtes moeten ouders hiervoor toestemming geven in de vorm van een het toestemmingsformulier. (bij wet vastgelegd dus verplicht) 

Er zal hierbij steeds gehandeld worden volgens de wettelijke richtlijnen voor wat betreft de leidster-kind ratio. Deze werkwijze geldt ook voor verzoeken van ouders voor het afnemen van extra dagdelen buiten het afgesloten contract.
Een goed overzicht van alle aanwezige kinderen geeft de presentie boom. Deze boom staat bij de entree. Alle, die dag aanwezige, kinderen hangen op appels in de boom en wanneer de kinderen naar huis gaan halen zij hun appel uit de boom. De aanwezige begeleiding hangt ook in de boom, maar dan op een peer. Zo heeft ieder kind bij binnenkomst gelijk duidelijk wie er die dag aanwezig is.

Home

Kindercentrum kruimeltje te Delfzijl, met oog voor de natuur. Kleinschalig en persoonlijk. Betaalbaar voor elke beurs.

Contact

 • Kindercentrum Kruimeltje
  Nieuweweg 14
  9934RC Delfzijl

 • Telefoonnummer: 05 96 56 85 00
  Bij geen gehoor: 06 29 49 07 74

 • E-mail:
  info@kindercentrumkruimeltje.nl

Openingstijden

Ma 07:00 - 18:00 uur
Di 07:00 - 18:00 uur
Wo 07:00 - 18:00 uur
Do 07:00 - 18:00 uur
Vr 07:00 - 18:00 uur
Za gesloten
Zo gesloten

Willekeurige foto's

Wij zijn aangesloten bij:

boink kinderopvang

Wij leiden vakmensen op | Erkend leerbedrijf