Vol trots presenteren wij u het pedagogisch beleidsplan van Kindercentrum Kruimeltje. In dit plan beschrijven wij hoe Kindercentrum Kruimeltje haar visie en uitgangspunten vorm geeft en wordt toegelicht op welke manier onze pedagogisch medewerkers dit uitdragen in de dagelijkse praktijk. 
De pedagogische visie van Kruimeltje speelt een belangrijke rol binnen ons kindercentrum. Het vormt de basis van waaruit gehandeld wordt, maar het is ook geschreven om u als (toekomstige) ouder/opvoeder inzicht te kunnen geven in de manier waarop wij op gepassioneerde wijze kinderen willen opvangen en begeleiden in een veilige, vertrouwde en huiselijke omgeving.
 
Om die reden zijn wij trots dat we ons bij het herijken van onze pedagogische visie hebben kunnen laten inspireren. 
Door de wetenschap en de literatuur maar zeker ook ouders en pedagogisch medewerkers. De actieve betrokkenheid van zowel ouders als medewerkers vinden we belangrijk. Immers opvoeden en ontwikkelen doen we samen.

Onze pedagogisch medewerkers worden door onze beleidsmedewerker geobserveerd en begeleid bij het toepassen van het pedagogisch beleid in de praktijk. 
Op deze wijze wordt ons pedagogisch beleid het hele jaar door getoetst aan de praktische uitvoering er van. Het blijft daardoor geen statisch abstract document op afstand, maar juist een document waarin terug te lezen is wat onze uitgangspunten zijn en hoe de dagelijkse praktijk vorm krijgt. Wanneer nodig wordt deze aangepast of bijgesteld. Na het aanpassen of herzien volgt er een overleg met onze oudercommissie waarna het plan opnieuw gepubliceerd wordt aan alle ouders per mail en via de website. 

Dit pedagogisch beleidsplan is met zorg en aandacht opgezet om o.a. de professionaliteit te waarborgen. Als u na het lezen van dit plan merkt dat wat op papier staat niet overeenkomt met de dagelijkse praktijk zoals u die ervaart: schroom niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers. We zijn altijd bereid om te leren en samen te kijken naar gezamenlijke mogelijkheden en oplossingen. Kritische opmerkingen, complimenten, aanvullingen en/of suggesties ter verbetering zijn meer dan welkom bij Kindercentrum Kruimeltje. 

Diana Tebbenhof  (Directeur)

Download pedagogisch beleidsplan: 

ped. Bel. pl. Noordersingel.pdf

Home

Kindercentrum kruimeltje te Delfzijl, met oog voor de natuur. Kleinschalig en persoonlijk. Betaalbaar voor elke beurs.

Contact

 • Kindercentrum Kruimeltje
  Noordersingel 1
  9934AK Delfzijl

 • Telefoonnummer: 05 96 56 85 00
  Bij geen gehoor: 06 29 49 07 74

 • E-mail:
  info@kindercentrumkruimeltje.nl

Openingstijden

Ma 06:30 - 18:30 uur
Di 06:30 - 18:30 uur
Wo 06:30 - 18:30 uur
Do 06:30 - 18:30 uur
Vr 06:30 - 18:30 uur
Za gesloten
Zo gesloten

Willekeurige foto's

Wij zijn aangesloten bij:

boink kinderopvang

Wij leiden vakmensen op | Erkend leerbedrijf